Personeel

De medewerkers geven als team een gezicht aan elke horecazaak. Het is onmogelijk alleen bergen te verzetten en het komen tot een perfecte groepsprestatie is een werk van vele gevaren. Aan het hoofd van de zaak staat de moderne people manager. Ga aan de slag met een doordacht rekruteringsplan, coach jouw team naar successen, geef leiderschap geen autoritair en dictatoriaal kantje. Kortom: zorg ervoor dat jouw mensen met plezier hun job goed doen. Mensen moeten weten waar ze aan toe zijn en dat verwachten ze van jou.

Inhoud:

- Rekruteren

  • Functieomschrijving
  • Vacature (creĆ«ren, communiceren, delen, ...)
  • Gesprek (telefonisch, fysiek)
  • Aanwerving 

- Coaching

  • Stijlen
  • Aansturen
  • Stresssituaties
  • Feedback
  • Actieplannen
  • Vergaderen
  • ....

- Planning

  • Tools
  • Communicatie
  • Afwezigheden (ziekte, overmacht, laatkomer, ...)
  • Sociaal secretariaat
  • Dimona
  • Contract
  • ....

- Leiderschap

  • Types
  • Do's
  • Don'ts

- Evaluatie

  • Functioneringsgesprek
  • Bijsturen
  • Moeilijke boodschap
  • Beloning
  • Ontslag
  • ....
Personeel
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x